Unii posesori auto au cateva perceptii eronate despre foliile auto:
-
Ca innegresc geamurile si cam atat
-
Ca doar tinerii isi pun folii pe geamuri ca sa-si tuneze masina
-
Ca nu sunt permise de politie si risti amenzi usturatoare
-
Ca toate foliile din comert sunt la fel
Ei bine, aceste perceptii nu reflecta realitatea. Chiar daca celebra melodie zice ca toate-s la fel, in cazul acesta nu este asa.
Nu ?tiu ce ai auzit pana acum despre foliile auto (sau cum se mai zice in popor: geamuri fumurii), dar un singur lucru este 100% sigur: Nu toate foliile sunt la fel!
Hai sa vedem de ce.
Stim, sunt multe informa?ii pe Facebook, Google sau pe forumuri învechite. Aici, poti fi convins ca obtii informatii de la sursa sigura si nu din auzite. Mai exact, sunt informatii adunate in cei 20 de ani de cand aplicam folii pe mii de geamuri auto.
Asadar, ceea ce voiam sa subliniez este ca nu orice este negru si se pune pe geamuri inseamna ca te va proteja de soare si de razele UV. Sunt diferente de la cer la pamant intre tipurile de folii iar asta ai sa simti pe pielea dar si in buzunarul tau.
Cu foliile de calitate indoielnica, patesti ca si cu excursia aia “foarte avantajoasa” la super pret, cu de toate, iar cand ajungi acolo constati ca:
-
la aeroport nu te asteapta nimeni si ajungi sa platesti pe taxi o gramada de bani
-
la receptie nu esti tratat cu respect
-
camera este mica iar vederea nu e catre mare ci catre curtea interioara
-
in baie zici ca a pictat peretii maestrul Igrassie
-
plasa de tantari de pe geamuri probabil urmeaza sa se monteze
-
aerul conditionat sufla ceva aer nu prea rece, insa cu miros puternic
Cu siguranta mai poti continua lista din intamplarile pe care le-ai avut in diferite locatii, dar aici nu vindem cazare, dar am vrut sa facem o paralela pentru a intelege mai bine ce vrem sa-ti spunem legat de foliile pentru geamuri.
La fel sunt si foliile auto “foarte avantajoase” la pret “super avantajos”. Sunt “dotate” cu tot ce are si folia de calitate, e “Made in USA” si “rezista multi ani”, “protejeaza de soare”, “nu se zgarie” si este fix ca si folia care a dovedit de 20 de ani, doar ca “la pret bun”.
Ei bine, daca ar exista asa ceva, am cumpara si noi. (Daca ai un pont, sa ne spui).
Innegresc geamurile si cam atat
Defapt, rolul principal al foliilor este sa te protejeze de soare. Cele care sunt doar vopsite fara strat de protectie, poti sa zici ca sunt doar negre si cam atat, insa foliile performante, iti ofera o super protectie solara in timpul condusului.
Doar tinerii isi pun folii pe geamuri ca sa-si tuneze masina
Chiar si tinerii isi pun folii pe geamuri, dar tot mai multi parinti aleg protectia copiiilor cu foliile pentru geamuri. Astfel au calatorii mult mai placute iar copilul nu este ars de soare.
Nu sunt permise de politie si risti amenzi usturatoare
Amenzi risti doar cu foliile montate "la colt de strada". Insa daca vrei sa nu risti amenzi, alege sa aplici foliile intr-un atelier autorizat RAR.
Iata cum depistezi diferenta dintre o folie care e “la pret bun” si o folie care intr-adevar e de calitate.
Solicita date tehnice. Nu pareri. Solicita date concrete si noteaza-le. Cauta producatorul pe net. Vezi daca exista, vezi daca datele tehnice sunt cele comunicate catre tine, vezi daca intr-adevar are originea din SUA. (In state sunt cele mai cunoscute folii de calitate si multi profita de asta).
Cei din industria foliilor stiu ca oamenii cauta folii de calitate care sunt fabricate in SUA, asa ca produc foliile in Taiwan, Korea, China sau India iar furnizorul o sa fie din SUA. Astfel in comunicarea lor apare doar furnizorul din SUA nu si originea foliilor.
Multi comanda folii pe brandul si denumirea proprie, iar tu habar nu ai unde este fabricata aceea folie.
Datele tehnice pe care poti sa le soliciti, pot fi despre ce procentaj de caldura resping foliile sau care este procentajul de radiatii infrarosii reflectate. Dupa ce ai primit informatiile cerute, cauta pe net fisele tehnice ale producatorilor. Doar cei care isi asuma aceste date tehnice, o sa le publice si pe internet.
Mai este inca o varianta si mai simpla prin care poti testa folia pe care urmeaza sa dai banii.
Mergi la compania respectiva si solicita o testare in care iti demonstreaza cat reflecta foliile. Ceva sa simti pe cat de multa caldura reflecta folia si sa simti daca intr-adevar folia reflecta caldura sau sunt doar vopsite cu vopsea neagra si cam atat.
Recent au scos cei de la LLumar o folie, incat am ramas masca (adica inca o masca peste masca pe care o purtam deja). Dupa ce am vazut datele tehnice, nu ne-a venit sa credem ca e pe bune asa ca le-am testat cu lampa care emana infrarosii (simuleaza caldura solara).
Testarea se face astfel:
Se porneste lampa cu infrarosii, pozitionam mana in raza caldurii si intre mana si lampa se pun diferite tipuri de folii pentru a simti direct pe piele cum protejeaza folia cand suntem in masina.
Folia noua de care ziceam (LLumar InfraRedX) este cea mai noua generatie de folie cu particule ceramice si respinge caldura extrem de super giga mega bine.
Ca si o comparatie de date tehnice, o folie vopsita respinge undeva spre 28-29% raze infrarosii selective. Cele care sunt considerate destul de bune pe piata resping undeva spre 50-60% raze. Foliile InfraRedX resping 87% raze infrarosii selective, ceea ce este extrem de mult!
Partea cea mai tare din toata povestea asta este ca NU conteaza cat de inchisa este folia, chiar si cea mai deschisa varianta permite sa treaca 50% lumina, respinge 87% infrarosii selective. Intelegi acum? Nu trebuie sa-ti faci geamurile negre-negre pentru a te bucura de protectie solara. Super tare, nu?
Folia asta chiar “lucreaza” pentru tine si iti ofera tie si familiei tale protectie impotriva razelor UV. Nu mai trebuie sa dai clima la maxim pana te ia cu dureri de cap.
Foliile LLumar InfraRedX au performanta aceasta fara sa bruieze semnalul telefonului sau sa piarda semnalul GPS cand folosesti Waze. Spunem astea pentru ca sunt folii care blocheaza semnalele electronicelor.
Intr-adevar, aceste folii au costuri mai mari decat cele de calitate indoielnica. Nu o sa fi nevoit sa le schimbi pentru ca s-a dezlipit de pe geamuri, sau sa zici ca s-au decolorat si s-au umplut de bule...asta nu-i folia aceea.
Asadar, hai intr-o vizita pana la sediul nostru sa simti pe pielea ta tot ce am scris mai sus. Nu trebuie sa-ti infoliezi geamurile. Haide doar asa, intr-o plimbare sa vezi ce poate noua folie LLumar InfraRedX.
Te asteptam in Cluj-Napoca, str. Plevnei nr 42.