Am luat o masina cu geamuri fumurii dar nu am certificat RAR, ce fac?

   
Postat la data de:  3/1/2024




Am primit de foarte multe ori aceasta intrebare, asa ca am venit cu un raspuns.


Dacă ți-ai luat o mașină cu geamuri negre, iar vechiul proprietar spune că sunt geamuri negre din fabrică, sau că a pierdut documentele foliilor, atunci iată ce trebuie să faci:


Verifică geamurile mașinii și vezi dacă există între folie și geam, un sticker mic pe care să apară numele firmei care a montat foliile. Dacă ai un astfel de sticker, atunci intră pe site-ul RAROM și vezi dacă firma respectivă apare pe lista celor care sunt autorizați să aplice folii pe geamuri. Dacă apare în listă, trebuie doar să suni la numărul de telefon care apare pe sticker și să le spui că vrei o copie a certificatului de conformitate. Le trimiți un talon și problema este rezolvată.

Dacă nu ai un sticker între folie și geam, înseamnă că ori ai folii neomologate ori ai geamuri fumurii de fabrică. Dacă nu poți să deosebești folia de geamul fumuriu de fabrică, te învățăm noi un truc. Coboară unul din geamurile din spate și uită-te dacă vezi pe muchia din interior, o peliculă neagră. Dacă se vede că negreala e doar pe interior, atunci înseamnă că ai folii și ar trebui să mergi la cel mai apropiat atelier de înfoliere geamuri, pentru a schimba foliile cu altele omologate, dar nu înainte să verifici pe site-ul RAROM, dacă atelierul ales, apare în listă.

Dacă pe geam apare codul V 43R, iar toată grosimea geamului este neagră si nu există contrast de nuanță între partea interioară și cea exterioară, înseamnă că ai geamuri fumurii din fabrică și nu trebuie să mai faci nimic pentru că sunt perfect legale.

Ți-au fost de ajutor aceste informații? Atunci noi îți mulțumim dacă dai mai departe, pentru a ajuta și alte persoane, care cumpără mașini cu geamuri fumurii și nu știu exact ce e de făcut. 😁👍

Am facut si un video pe TikTok, unde poti vedea mai exact, cum arata geamurile cu folii si cele fumurii din fabrica.


@masterfolcluj #certificat #politia #fy #folii #foliigeamuri #masterfol #foliiauto #masterfol #talon #rar #clujnapoca ♬ original sound - Masterfol Cluj