Ca si parinti, ne gandim mereu cum sa oferim cea mai mare siguranta pentru cei mici. Chiar si scaunele de copii au devenit mai sigure prin sistemul de fixare Isofix care se fixeaza pe bancheta din spate impreuna cu centura de siguranta.
Insa mai exista si alte riscuri dar si rezolvare la aceste probleme. Hai sa le luam pe rand si sa vedem cum ne pot ajuta foliile pentru geamuri.
PROTECTIA IMPOTRIVA CIOBURILOR
Din pacate nu stii niciodata cand sare o masina de pe o straduta, sau forteaza cineva o intrare mai brusca in intersectie. Sa nu mai zic de cei care tund iarba pe marginea drumurilor cu motocoasa. Au fost multiple cazuri in care a sarit o piatra din firul motocoasei iar aceasta a ricosat in geamurile masiniilor care tocmai treceau pe acolo.
De asta ziceam ca nu stii niciodata cand se intampla sa ti se sparga un geam in timp ce esti cu familia, dar mai ales cu copiii in masina. Chiar daca geamul se sparge in bucati mici, tot au puterea de a ranii pielea celor mici.
Pentru a evita acest lucru, este recomandata infolierea geamurilor masinii pentru a creste protectia copiilor. Foliile mentin geamul spart si nu permit ca cioburile sa se imprastie la fel de tare ca si cand geamul nu este infoliat.
PROTECTIA IMPOTRIVA RAZELOR UV
Soarele devine primul inamic, atunci cand pornim in concediu cu cei mici. Avem proasta inspiratie sa credem ca e foarte bine sa dam aerul conditionat la maxim, pentru ca de aia are masina acesta functie, asa ca hai sa o folosim acum cand e extrem de cald in masina. Gresit!
Uitam ca odata ce am intrat cu totii in masina de la caldura, suntem cu totii transpirati iar aerul rece care ne sufla direct in cap o sa ne aduca orice, numai concediu placut. Sa nu mai zic de problemele de sanatate.
Foliile pentru geamuri au scopul de a respinge caldura solara si sa nu permita incalzirea interiorului. Astfel, aerul conditionat sufla la capacitate mult mai mica.
Protectia solara de care te bucuri tu si cei mici, dupa infolierea geamurilor, este cea mai buna investitie pentru confortul si sanatatea familiei. Pielea celor mici este mult mai sensibila decat pielea adultilor, deci necesita atentie mare in ceea ce privese expunerea la razele solare nocive.
Tot mai multi parinti incep sa dea importanta razelor care bombardeaza interiorul masinii in timpul calatoriei cu masina.
Daca ne focusam putin mai mult pe aceasta tema, ne dam seama ca cei mai expusi la razele solare sunt cei mici. Protectia copiilor in masina este foarte importanta, mai ales protejarea ochiilor si a pielii.
Ce faci cand calatoresti toata ziua cu masina?
Cu siguranta ai patit sa ajung la destinatie iar cel mic sa aiba deja pielea rosie. Acest pericol trebuie prevenit din timp! Asta face soarele puternic care intra in interiorul masinii.
Adevarul este ca cei mici sunt mult mai deranjati de soarele orbitor decat de forta caldurii. Aceasta cauzeaza inconfortul pentru ei, iar din acest motiv nu-si gasesc locul. Nici pe geam nu se pot uita linistiti.
Poate nu stiai dar ochii copiilor nu au filtru UV. Acest filtru se dezvolta doar la varsta de 17-19 ani.
Trebuie neaparat sa le protejezi ochii. In ultimii ani, numarul clientilor cu copii mici a crescut simtitor. Se pare ca lumea a inceput sa constientizeze riscurile radiatiilor solare.
Motivele pentru care majoritatea copiilor plang atunci cand sunt in masina:
- soarele bate fix pe partea unde este amplasat scaunul copiilor
- le lacrimeaza ochii de la lumina prea puternica
- le arde pielea frageda de la razele puternice
- transpira si se simt inconfortabili
Specialistii de la Skin Cancer SUA recomanda foliile pe geamurile masinii, tocmai pentru a preveni toate aceste afectiuni care apar pe piele. Foliile protectie solara, blocheaza 99% din radiatiile UV si resping pana la 67% din energia solara. La drum lung, pielea copiilor se poate arde mult mai usor ca si pielea unui adult. Boliile de piele apar cel mai repede din cauza UV-ului care se poate agrava chiar si in cancer de piele, fiind cea mai raspandita forma de cancer. Atunci cand iesi la plaja cateva ore, te dai cu crema de soare si ai grija ca si cei mici sa fie protejati.